pátek 3. července 2015

02_den ve Frankfurtu


Nejdříve se musim omluvit, ze nepíšu podle planu kazdy den. Uz jsem v Ghaně a mam tu velký problem s připojením na internet. Takže kazdy den psat nebudu, ale budu se snažit psat co nejvíc.

Pokračování z Frankfurtu

Tak me vyhazují z autobusu a ja se ocitam v naprosto neznámém prostředí. 

Po chvili nacházím vstup do letistniho prostoru a zacinam se rozkoukavat. Je 7 hodin rano a letadlo mi letí az ve 22.05. Mam tedy času dost. 2x si prochazim letiště (je opravdu velké - myslim 8 největší na světe) a rozhodují se co dal.

Zajímavá hala, pod kterou je vlakové nadrazi

Správný den začíná snídani! Nacházím restauraci, kde si davam snídanove menu, což je croasant s máslem, dzemem a k tomu dostávám capuchino za 7,9 euro. Ni nejlevnější to neni, ale využívám klidného mista na posezení, vytahují notebook a doháním veci do práce, které jsem nestihl před odletem. Takto zdravím půlku dne.

Možna bych si mel skočit pro letenku, říkám si. Frankfurtské letiště funguje hodně automaticky. Skoro vsechny úkony provádíte na chytrých terminálech. No supr, moji letenku to nemůže najít. Neřeším to, třeba je 10 hodin před odletem moc brzy.

Zaujalo mne, ze WiFi byla dostupná po celém letišti. Tak si sedam na volnou lavičku a sleduji poradu Iaeste ČVUT Praha. Za nedlouho slyším nejaký humbuk. Prostest na letišti! 
Vypada to, ze se obyvatelům Frankfurtu nelíbí, jak je letiště ruší v nočních hodinách. Nahrál bych sem video, ale nejde to...

No, uz je opravdu načase sehnat tu letenku. Koukam na rozpis letu a porad tam muj neni. Neni se čemu divit. Je tam 100 letu, ale jen na příští dve hodiny.


Uz zacinam byt nervózní, tak si jdu radši popovídat na přepážku. Tam je my vysvětleno, ze na terminálech od Lufthansy se generují letenky jen od Lufthansy. Moji letenku tedy dostanu az pro nástupu na odbavení.

Konečně nachazim svůj let do Etiopie. 
Kdo ho najde? 



Prochazim v pohodě všemi kontrolami a odbavenim. Letadlo uz čeká.

Co bych to byl za Čecha, kdybych se nevyfotil s letadlem.
Nastupuji...

1 komentář: